Fren Kavrama Bobini

Elektrik motorları çalışırken güç üretmektedirler elektrik akımı kesildiği zaman durdurma kabiliyetine sahip değildirler.

Fren Kavrama Bobini

Elektrik motorları çalışırken güç üretmektedirler elektrik akımı kesildiği zaman durdurma kabiliyetine sahip değildirler. Örnek olarak vinç sistemi ile yerden kaldırılan ürünü, elektrik akımı kesildiğinde aynı pozisyonda tutmak için durdurma (frenleme) işlemi yapılması gerekmektedir. Bu neden ile elektromanyetik fren sistemleri geliştirilmiştir.

Elektromanyetik fren sistemleri birçok alanda kullanılmaktadır. Asansör, vinç, paketleme makineleri gibi endüstri alanında çok sıklıkla kullanılmaktadır.

Manyetik Frenli Motor

Doğrudan montajı yapılmış, ayarları ve kalibrasyonu tam olarak yapılmış ürünler piyasada yer almaktadır.

Manyetik alan oluşturmak için fren kavrama bobini kullanılmaktadır. Bobinlerin kullanışlı olması manyetik alan etkisini artıracaktır. Dayanıklı olmayan bobin nedeni ile sistem sürekli olarak zarar görecektir.

Fren kavrama bobini arızaları ve çözümleri şu şekildedir;

Fren Kavrama Bobini Nelerden Etkilenir?

Fren kavrama bobini birçok etkenden oldukça kolay bir şekilde etkilene bilmektedir. Fren yayının sertliği, devreye giriş ve çıkış zamanları ve fren sisteminin etrafında yer alan diğer elektromanyetiklerden etkilenmesi oldukça büyük ihtimaldir.

Operasyonun sorunsuz çalışması adına elektrik motorlarının ve fren bobinlerinin arızaya açık olan kısımların tespit edilmesi, belirlenmesi ve değerlendirilmesi adına önleyici bakım hizmetlerinin düzenli bir şekilde uygulanması son derece önemlidir. Düzenli olarak yapılan bakım çalışması ile elektrik motorunun sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanmış olunur.

Mekanik fren bobini sarma, cihazın optimum düzeyde performans vermesini sağlayacaktır. Fren bobini mühendislik, hassasiyet ve detaylı bir şekilde hesaplama yapılmasını gerektiren komplike bir iştir.